close

Search art

close

ARTIST LOGIN

close

Forgot your password

Kunstportalen
- Danish ArtistsDanish Artists har til formål at forbinde danske kunstnere med kunstinteresserede.

På Danish Artists kan du oprette en profil, med links til dine sociale medier og hjemmeside, samt løbende uploade nye billeder af dine kunstværker. Din kunst bliver markedsført via hjemmesiden danishartist.dk, hvor køberne bliver linket direkte til dig. Vi tager ingen provision ved eget salg af henvendelser fra hjemmesiden.

Danish Artists fungerer også som en portal ind til Kunstsamlingen. Der er derfor en mulighed for, at man bliver kontaktet omkring optagelse og et medlemskab hos Kunstsamlingen.

Det koster 365 kroner om året at have en profil på Danish Artists.


Fornavn


Adresse & Nummer


E-mail


Land

Efternavn


Postnummer & By
 

Mobilnummer
 Jeg accepterer Kunstsamlingen's betingelser
 8928

Margith KostendingMargith Kostending - MARKOS – har i flere år arbejdet med maleriet. Hun maler interessante motiver med kant, som giver beskueren lidt at tænke over. Hendes billedsprog er meget farverigt og motiverne iøjnefaldende.

Hendes foretrukne motiver er mennesker. Hun har en umiddelbar tilgang til maleriet og man mærker eneksperimenterende indgang i processerne, som opstår gennem farver og strukturer og ikke mindst tanker.

Hendes værker opleves som insisterende på deres tilstedeværelse og har en god balance mellem stilstand og bevægelse.

Margith har en stor spændvidde i farvevalg og sans for dynamisk farvesammensætning, hvilket skaber liv i maleriet og skærper ens opmærksomhed. Beskueren får muligheden for, at deres egne tanker og fantasi kan bringe mere liv og fortælling til motivet. Enkelte af hendes billeder kan godt virke lidt groteske, som om hun vil afsøge nogle grænser eller lige komme med en reminder om noget væsentligt. Hun kan godt lide, at sætte tingene lidt på en spids og udtrykker sine tanker og følelser i sine motiver og indsætter forskellige nuancer i nye sammenhænge og omgivelser, hvor det kan opnå at få en helt anden betydning.

Hendes portrætter opleves som insisterende på deres tilstedeværelse og der er en god balance mellem stilstand og bevægelse i dem. De er udtrykt i oplevelser fra de ydre omgivelser, men i høj grad også fra Margiths egne tanker og følelser, som hun genkalder og bruger for at skabe stemningen og udtrykket. Selve tolkningen af det enkelte portræt er subjektiv og vi lægger som beskuere ubevidst meget af os selv ind i tolkningen og oplever derfor at visse portrætter taler mere til os end andre.Margith Kostendings portrætunivers er virkelig en anderledes og interessant oplevelse med en stor spændvidde i farvevalg. Der er en rigtig god dynamisk farvesammensætning og velplacerede farvefelter, som skaber liv i portrættet og skærper ens opmærksomhed.

Når Margith arbejder med maleriet og udtrykket, befinder hun sig i et energifelt og en form for meditativ tilgang til værket. Hendes omdrejningspunkt er indarbejdelse af stærke farver og kontraster. Hun er fordybet i processen og holder fokus rettet mod væsentlige elementer i motivet og forstår at fremhæve dem. Hun balancerer mellem det kontrollerede og et mere frit udtryk, der arbejde forskelligt sammen i motivet. Motiverne er udtrykt i oplevelser fra de ydre omgivelser, men i høj grad også fra kunstnerens tanker og følelser.

Margith er nået så langt på grund af sin nysgerrighed og lyst til at eksperimentere og fordybe sig i maleriet. For hende er det at arbejde med maleriet og kunsten, et frirum. Et sted hvor hun helt kan slippe og lægge alt bag sig. Bevidst og ubevidst bearbejdes livets indtryk og hverdagens øjeblikke.

Margith Kostendings motivverden er en positiv anderledes oplevelse og man fascineres af hendes fantasi og sammensætning mellem virkelighed og fiktion.©Af Kirsten-Marie Hedeland, Kunstanmelder ved Kunstavisen // Formand og tv programvært på ”Kultur-Kanalen”, marts 2022

CV
Værkstedsfag/linjefag, Skipper Clement Seminariet
Malekursus, Kunsthøjskolen Ærø
Medlem af Kunstgruppen DJURS
Præsenteret i bogen 101 Kunstnere 2019