close

Search art

close

ARTIST LOGIN

close

Forgot your password

Kunstportalen
- Danish ArtistsDanish Artists har til formål at forbinde danske kunstnere med kunstinteresserede.

På Danish Artists kan du oprette en profil, med links til dine sociale medier og hjemmeside, samt løbende uploade nye billeder af dine kunstværker. Din kunst bliver markedsført via hjemmesiden danishartist.dk, hvor køberne bliver linket direkte til dig. Vi tager ingen provision ved eget salg af henvendelser fra hjemmesiden.

Danish Artists fungerer også som en portal ind til Kunstsamlingen. Der er derfor en mulighed for, at man bliver kontaktet omkring optagelse og et medlemskab hos Kunstsamlingen.

Det koster 365 kroner om året at have en profil på Danish Artists.


Fornavn


Adresse & Nummer


E-mail


Land

Efternavn


Postnummer & By
 

Mobilnummer
 Jeg accepterer Kunstsamlingen's betingelser
 337

Karen VesteragerKaren Vestager er den ene halvdel af kunstnerparret Surland & Vesterager.

Hvem er Surland & Vesterager?

Surland & Vestarager er et prisvindende kunstnerpar som laver Fine Art Photography. Deres kunstværker afsøger spændet mellem fotografiet og maleriet. De er optaget af at undersøge hvor meget der skal til, for at beskueren bliver i tvivl om, hvorvidt det er et fotografi eller et maleri. Hvor langt kan de gå, hvor folk visuelt accepter deres illusioner? Hvor meget kan et foto bearbejdes før det ikke er et fotografi mere?

'Det er som at stå der selv” eller ”Det er mere virkeligt end virkeligheden” siger folk ofte, men deres værker er faktisk ikke repræsentationer af virkeligheden. Fotografiet opfattes ofte som et sandhedsvidne, men det er det ikke i Surland & Vesteragers verden. De bruger deres digitale pensler til at skabe fortolkninger af verden, med fotografiet som base.

I deres værker kommer alle detaljerne fra fotografiet, men det gør stemningen ikke. Den har de selv skabt. De maler lys og farver med deres digitale tegneplade og skaber en stemning, som ikke er i de fotografier de har taget. De teknikker de bruger, minder meget om de principper som pionerfotografen Ansel Adams gjorde til en kunstform i 1920’erne og 1930’erne i mørkekammeret. De gør det bare digitalt og det digitale mørkekammer har mange flere muligheder end det analoge. Muligheder som Surland & Vesterager udnytter fuldt ud.

Ægteparret Jacob Surland & Karen Vesterager er bosat i Roskilde. De blev opdaget i 2014 af den canadiske gallerist Mona Youssef, som de har udstillet med internationalt på bl.a. Art Monaco, Montreux Art Gallery og Art Shopping at Carrousel du Louvre. I 2017 blev de optaget på den kuraterede udstilling Florence Biennale og de har vundet flere forskellige priser i både ind- og udland.

De har tilsammen til vundet 24 medaljer til Årets Fotograf 2023 og 2024, hvilket er næsten halvdelen af alle de medaljer der blev givet de to år. Jacob blev også kåret som Årets Fotograf i 2023 og 2024. Årets Fotograf afholdes af dff/Dansk Fotografisk Forening.

Ligesom for bronze skulpturer og litografier, så er der lovmæssige begrænsninger på fotokunst og hvor mange værker man må lave, hvis det skal være en kunstgenstand. Surland & Vesterager laver kun kunstgenstande og derfor overholder de også den danske lovgivning om, som foto siger, at man må lave maksimalt 30 værker på foto/motiv.

Portrætfoto af: René Claudi Petersen fra Room of Visuals.